SAVRŠENA BAJADERA – VIDEO RECEPT

Savršena bajadera među vašim sitnim kolačima. Da li ste znali da se bajadera siječe polu smrznuta da bi imala savršen rez pošto se slojevi naslažu iz kesa za zamrzivač? Nekoliko trikova u našem video receptu za bajaderu.

Sastojci:

– 120 ml mlijeka
– 50 gr maslaca
– 120 gr šećera
– 180 gr mljevenog keksa
– 180 gr mljevenih oraha

Tamni dio:

– 120 ml mlijeka
– 120 gr šećera
– 80 gr maslaca
– 170 gr mljevenog keksa
– 170 gr mljevenih oraha
– 100 gr čokolade

Priprema:

U šerpu staviti šećer, maslac i mleko, pa sačekati da provri. Kad provri isključiti vatru pa dodati keks i orahe i mešati da se sjedini, pa skloniti da se hladi. Tamni deo se pravi potpuno isto. Staviti mleko, šećer i maslac da provri, pa kad provri ugasiti vatru.

Dodati čokoladu, keks i orahe i mešati dok se sve sjedini i čokolada otopi, pa ostaviti da se hladi. Mlaka oba dela podeliti na dva jednaka. Uzeti 4 kese za zamrzivač pa u svaku staviti po pola mase.

Na kraju kese rasporediti masu rukama pa oklagijom ravnomerno razvaljati po celoj kesi. Na tacnu staviti prvu kesu, pažljivo nože izrezati kesu pa okrenuti na tacnu ili izvući kesu ispod, kako vam je lakše.

Tako uraditi i sa ostala tri dela, naslagati jednan deo na drugi. Zatim otopiti sve sastojke za glazuru na laganoj vatri i preliti preko bajadere, ako je potrebno razvući nožem.

Ostaviti bar sat vremna u zamrzivaču, ako možete ostavite sat ipo, da se bolje stegne, pa onda seći oštrim i tankim nožem. Ostavite isečene štanglice bajadere da malo odstoje, pa poslužite.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor: domacirecepti.net