TROKUTIĆI OD ČOKOLADE I KOKOSA

Sastojci

Čokoladni sloj

– 125 g maslaca
– 100 g šećera
– 125 g mljevenih čajnih keksa sa kokosom i čokoladom (Kraš)
– 100 g mljevenih badema
– 50 g čokolade
– 3 žlice čokolade u prahu
– žlica ruma

Kokos sloj

– 5 žlica vode
– 4 žlice šećera
– 120 g kokosovog brašna
– 75 g bijele čokolade
– 100 g maslaca
– 100 g šećera u prahu

Priprema

Čokoladni sloj

Maslac i šećer otopite na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kuhajte 3-5 min, tj. dok ne dobijete gušću homogenu smjesu. Toj smjesti dodajte mljeveni keks, bademe, čokoladu u prahu i čokoladu koju ste usitnili u multipraktiku (ili naribali) te žlicu ruma. Smjesu dobro promiješajte da se lijepo sjedini i da se svi sastojci povežu.

Kokos sloj

Vodu i šećer prokuhajte, pa joj dodajte kokosovo brašno i usitnjenu bijelu čokoladu. Dobro promiješajte da se sve sjedini. Maslac i šećer pjenasto umutite i dodajte smjesi od kokosa. Električnim mikserom izradite smjesu dok ne postane homogena.

Kalup u obliku trokuta (35×9 cm) ili manji pravokutni kalup za kruh lagano namastite, obložite prozirnom folijom pa u njega prvo rasporedite pola količine čokoladne smjese i dobro ju utisnite.

Na čokoladni sloj rasporedite smjesu od kokosa, a zatim ostatak čokoladne smjese. Sve lijepo zagladite i utisnite. Kalup zatvorite prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se smjesa dobro stisne (bar 3 sata). Nakon toga, kolačić izvadite iz kalupa, odstranite folju i režite oštrim nožem.

Izvor: coolinarika.com