SUPER UKUSNA TORTA SA PLAZMA KEKSOM

Još jedan recept za super i jako ukusnu tortu sa plazma keksom, koja se pravi veoma lako, a koju obožavaju svi koji su je probali.

Sastojci:

Za koru:

– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 6 kašika punih oraha
– 2 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
– 200 ml soka od narandže
– 2 kašike brašna

Prvi fil:

– 300 gr mljevenog Plazma keksa
– čaša od 200 ml soka od narandže
– 100 gr čokolade za kuhanje
– 125 gr margarina
– 50 gr šećera u prahu

Drugi fil:

– 250 gr oraha
– 2 kašike šećera
– 100 ml mlijeka
– 125 gr margarina
– 50 gr šećera u prahu

Treći fil:

– 2 pudinga od vanile
– 750 ml mlijeka
– 125 gr margarina
– 100 gr šećera u prahu

Odozgo:

– 2 slatke pavlake

Priprema torte s plazma keksom

Kora se priprema jednostavno. Umute se najprije bjelanca, zatim se doda šećer, pa žumanca, pa onda brašno i prašak za pecivo, kakao i na kraju se kašikom u to umješaju orasi.

Peće se na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je veličine 25×35 cm. Ali svako prilagodjava plehu koji ima, može i malo manji, kora će biti deblja.

Kada se kora ohladi, pospe se sokom od nacjeđene pomorandže, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, može da se doda još malo, po slobodnoj procjeni domaćice.

Prvi fil se pravi tako sto se Plazma keks prelije sokom od narandže i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa šećerom u prahu.

Toj smjesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena čokolada. Ako je smjesa tvrda, slobodno se doda još soka od narandže, da se dobije masa koja može da se maže preko kore.

Za drugi fil se najprije orasi malo podpeku u rerni, zatim se samelju, pa se popare u mlijeku koje se malo zašećeri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umucenim margarinom i secerom u prahu.

Treči fil se napravi prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Dakle skuha se puding od vanile, ali se ne stavi 8 vec 4 kašike sećera.

Dok se fil hladi, umuti se margarin sa sećerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom. Dobije se prekrasna, glatka smjesa.

Na koru se najprije stavi fil sa Plazma keksom, pa fil od oraha, a na kraju žuti fil. Odozgo se torta premaže sa dvije umučene slatke pavlake.

Trebalo bi da prenoći, makar jednu noć u frižideru, da se lijepo ohladi.