JEDNOSTAVNA TORTA BEZ PEČENJA I KUHANJA

Sastojci:

– 700 gr šlaga u prahu
– 1 l kisele vode
– 300 gr mlevenog plazma keksa
– 300 gr malina
– 100 gr čokolade sa lešnicima

Priprema

Sloj sa plazmom:

Ulupajte mikserom 340 gr šlaga u prahu sa 1/2 l kisele vode. Umešajte u dobro ulupan šlag, koji ne curi iz posude ako je okrenete naopako svu količinu mlevene plazme. Plazmu lagano mešajte, može i mikserom, ali na najsporijem podešavanju.

Sloj sa malinama:

Ulupajte mikserom 180 gr šlaga u prahu sa 2,5 dcl kisele vode. U dobro ulupan šlag umešajte pripremljene maline. Maline možete malo ispritiskati pre toga, da ne budu sve cele kada ih umešate.

Sloj sa čokoladom:

Ulupajte mikserom 180 gr šlaga u prahu sa 2,5 dcl kisele vode. U tako, dobro ulupan šlag, umešajte lagano čokoladu koju ste pre toga narendali. U kalup za torte koji ima obruč da se može skinuti, rasporedite na dno sloj sa plazmom.

Preko toga stavite sloj sa malinama, a odozgo sloj sa čokoladom. Nema veze ako vam ti gornji slojevi malo prelaze vrh kalupa, ako je čvrst šlag – nećete imati nikakvih problema.

Tako pripremljenu tortu stavite u zamrzivač na nekih 2 – 3 sata da se dobro rashladi. Pola sata pre služenja prebacite tortu u frižider, kako biste je lakše sekli. No, da naglasim, nakon samo 2 – 3 sata u zamrzivaču, torta se još uvek jako lepo i lako seče, a naravno i – jede.

Poslužite tortu svojim gostima i uživajte zajedno sa njima, naročito zato što se uopšte niste umorili pri pripremi, a dobili ste veoma ukusnu tortu!

Izvor: kuvajmo-blogovski.com