ROZEN MAĐARICA: Brzo, jednostavno i ukusno

Sastojci:

– 1 pakiranje rozen kora

Krema:

– 750 ml mlijeka
– 200 g šećera
– 1 vanili šećer
– malo ruma
– 125 g čokolade za kuhanje
– 40 g kakao praha
– 45 g gustina
– 125 g maslaca

Glazura:

– 80 g maslaca
– 100 g čokolade za kuhanje
– par kapi ulja

Priprema:

Napomena: ako imate koji žutanjak za potrošiti sada je pravo vrijeme jer možete ga ubaciti u kremu (ja sam dodala 2).

Zakuhati 600 ml mlijeka sa šećerom, vanili šećerom i rumom. U međuvremenu u zdjelici pomiješati ostatak mlijeka, kakao, gustin i ako imate žumanjca koja treba potrošiti. Paziti da nema grudica.

Maknuti mlijeko sa štednjaka i uliti smjesu. Vratiti na laganu vatru i miješati dok se krema ne zgusne. Skinuti sa vatre i odmah dodati razlomljenu čokoladu, a zatim i maslac. Miješati dok ne dobijete lijepu i glatku kremu..

Mlaku kremu mazati po korama (otprilike na svaku koru idu 3 žlice kreme). Zadnju koru ne mazati sa kremom, nju ćemo nakon nekoliko sati preliti glazurom.

Filovani kolač prekriti pek papirom i staviti nešto teže odozgo (ja stavim knjigu) i držati neko vrijeme (npr.preko noći) kako bi kocke bile ujednačene.

Ako je ljetno vrijeme kolač bi trebalo preko noći držati u hladnjaku kako bi se krema stisla. Kada je kolač ohlađen preliti ga čokoladnom glazurom i sjeći na manje kocke.

Najbolje je rezati tankim nožem kojeg umačemo u vruću vodu, prebrišemo ga, a onda režemo.

Glazura:

Maslac otopiti u posudi i dovesti ga do vrenja. Skinuti sa vatre i umiješati sitno isjeckanu čokoladu i ulje. Miješati dok ne postane sjajna i glatka.

Pričekati neko kraće vrijeme da se glazura malko stisne, a zatim preliti po kolaču i pustiti da se glazura stisne do kraja na sobnoj temperaturi. Kolač zatim narezati i tek onda može u hladnjak.

Izvor: coolinarka.com