Recept za minut: Palačinke od 3 sastojka, odlične i bez grudvica

Palačinke koje se umute zaista za minut. Možda još minut za dodavanje sastojaka. Grudvice – zaboravite na njih. Ukus – odličan.

Sastojci:

– 3 veća jajeta
– 250 ml mleka
– 125 gr brašna
– prstohvat soli

I još:

– neki čokoladni namaz (Nutella bi bila savršena)
– mleveni keks (Plazma bi napravila fantaziju)
– otopljena čokolada za prelivanje
– lepe jagode za dekoraciju
– ulje za pečenje

Priprema:

1. Pripremite blender. Razlupajte tri jajeta u posudu od blendera (ja sam koristila Nutribullet). Dodajte mleko. Dodajte brašno. Dodajte prstohvat soli. Poklopite. Uključite blender, nekih minut da radi. Ugasite. Otvorite. Palačinke gotove – umućene.

2. Ostavite testo za palačinke 15-tak minuta da odmori. Nakon tog vremena, ugrejte tavu za palačinke na srednjoj jačini ringle, dodajte kašičicu ulja u tavu, ostavite da se ugreje.

3. Kada su se tava i ulje ugrejali, zahvatite manjom kutlačom (za osam palačinki, oko 0,7 dcl je količina za jednu) testo za palačinke, pa sipajte u tavu i razlijte, sa time da se trudite da vam tava za to vreme bude što bliža ringli, da se ne hladi.

Pecite, dok vam odozgo ne nestane onog tečnog dela testa. Onda možete okrenuti, ako volite bledje palačinke. Kada je okrenete, proveravajte ih sa donje strane da se ne prepeku iliti izgore. Kad je gotova, palačinku prevrnite na tanjir, pa nastavite.

4. Pečene palačinke premažite čokoladnim kremom, pospite mlevenim keksom. Prevrnite jednu trećinu, pa preko nje drugu trećinu. Onda ih po užem delu prevrnite u pravougaonik, pa tako zavrnite do kraja. Prelijte ih otopljenom čokoladom i dekorišite po vašoj želji.

Izvor: kuvajmo-blogovski.com