OVAJ KOLAČ ĆE VAS OSVOJITI SVOJIM OKUSOM: MORATE GA PROBATI

Sastojci

– 10 jaja
– 14 velikih žlica šećera
– 5 velikih žlica brašna
– 20 dkg mljevenih badema
– 20 dkg šećera u prahu
– 5 dcl mlijeka
– 2 vrećice pudinga od slatkog vrhnja
– 25 dkg margarina
– 450 dkg smrznutog šumskog voća
– 1 limun

Priprema

Prvo da se bacimo na izradu kora. Odvojite u dvije zasebne plastične posude po 5 bjelanjaca, u manje plastične posudice po 5 žlica šećera, a za kraj u još dvije manje posudice odvojite u svaku po 2 žlice brašna i 10 dkg badema.

Meni je tako bilo lakše jer sam prvo izmiksala jednu rundu polako dodajući sastojke iz posudica pa onda drugu.

Miksajući tih 5 bjelanjca polako dodavajte 5 žlica šećera. Kada je smjesa od bjelanjaka dovoljno čvrsta polako kuhačom ili žlicom umiješajte smjesu od badema i brašna (nisam imala samljevene bademe nego samo badem – listiće pa sam ih prvo samljela i odvojila dva puta po 10 dkg) I to napravite dva puta za dvije kore.

Na obratne strane 2 lima iz pećnice (dimnezija 45×35) stavite pek-papir i po njemu raširite ravnomjerno smjese.

Pecite na 180°C jedno 15-20 minuta (ovisi o vašoj pećnici). Kad su kore pečene i lagano ohlađene prerežite iz po dužini da dobijete 4 duge trake.

Sad se možete bacit na kuhanje prve (puding) kreme. Onih 10 žutanjka koji su vam ostali izmiksajte sa 20 dkg šećera u prahu. Od pola litre mlijeka odvojite 1 dcl u koji izmiksate 1 puding od slatkog vrhnja i 1 žlicu brašna.

Kada mlijeko zavri maknite ga sa vatre i ulijte u njega tu smjesu i neprekidno miješajući vratite na vatru.

Mješajte minutu na vatri, a onda opet maknite i izmiksajte mikserom (meni je krema na taj način bez grudica i baš onako finooooo kremasta). Krema je brzo gotova… za 3-4 minute.

Umješajte žlicom sok 1 limuna i stavite na hlađenje. Dok se ova krema hladi vi se bacite na izradu voćne kreme.

Znači 45 dkg smrznutog šumskog voća stavite sa 4 žlice šećera na kuhanje.

Kada se šećer počeo topiti smanjite vatru i miješajte po prilici 6 – 7 minuta (vidjet ćete kada vam krema počinje nalikovat pekmezu).

U posebnoj posudici izmiješajte 3 dcl vode i 1 puding od slatkog vrhnja i sada tu smjesu ulijte u zdjelu sa “pekmezastim” voćem. Kuhajte minutu, dvije pa umiješajte koricu jednog limuna i maknite sa vatre.

Ona prva krema vam se do sada taman rashladila da u nju umikstae 25 dkg margarina.

Znači, sad imate 4 gotove kore i dvije savršene kreme i možete se bacit na slaganje. Ja sam si i tu kreme odvojila po posudicama, prvu kremu u 4 posudice, a drugu (voćnu) u 3.

Znači, prvo ide kora – prva krema – voćna krema – pa opet kora – prva krema – voćna krema i tako dok ne namažete tri kore. Na zadnju četvrt koru ide samo puding krema koju razmažete i unaokolo.

S obzirom da sam ja definitivno antitalenat za ukrašavanje kod mene je tako i ostalo. Vi možete gotov kolač ukrasiti kako god želite, možete po njemu zaliti ganache, posipati ga krokantom.

Izvor: coolinarika.com