NAJBOLJE NEPEČENE KOCKE

Sastojci

Podloga:

– 100 g maslaca
– 30 g šećera
– 30 g tamne čokolade
– 1 jaje
– 100 g mljevenih petite beure keksa
– 80 g kokosovog brašna
– 50 g oraha
– 30 g lješnjaka
– 30 g badema
– 30 g grožđica
– ribana korica naranče
– 1 žličica ruma i ekstrakta vanilije.

Krema:

– 150 ml soka od naranče
– 20 g šećera
– ribana korica naranče
– 25 g gustina
– 100 ml vrhnja za šlag
– 1 žličica arome vanilija

Čokoladna glazura

– 100 g tamne čokolade
– 3 žlice vode
– 4 žlice ulja

Priprema

Rastopite maslac na laganoj vatri. U to dodajte šećer i čokoladu pa miješajte dok se ne otopi. Maknite sa vatre i u posebnoj zdjelici razmutite jaje.

Ulijte u tankom mlazu u smjesu uz stalno miješanje. Vratite na laganu vatru i kuhajte oko 2 minute uz stalno miješanje. Smjesa će postati sjajnija i tad je gotova.

Orahe,bajame i lješnjake samo prepolovite na pola. Ja sam koristila tostirane lješnjake. Kekse sameljite u blenderu.

Dodajte sitnije kokosovo brašno,grožđice i ribanu koricu naranče. U to ulijte vrćr kuhanu smjesu i povežite. Dodajte aromu vanilije i rum. Povežite smjesu i utisnite pomoću žlice u manji kalup. Ja sam koristila 24×27 cm. Stavite u hladjak.

Napravite kremu. Iscjedite sok od naranče i naribajte koricu. Dodajte šećer,ako je kisela naranča dodajte još. Dodajte gustin,koji prethodno razmutite u malo soka od naranče(oduzmete od ukupne količine).

Kuhate na srednjoj vatri dok se ne zgusne smjesa. Stavite na hlađenje. Ohlađenu smjesu promiksajte i dodajte žlićicu van. ekstrakta,opet promiksajte i polako uljevate vrhnje za šlag miksajući dok se šlag ne istuče.

Ohlađenu podlogu premažite tankim slojem đema od marelice. Na to premažite kremu i stavite na hlađenje. Kad se krema ohladi prelijte čokoladnom glazurom. Za glazuru topite sve sastojke na laganoj vatri.

Izvor: domaci-kuhar.com