ZA 15 MINUTA, BEZ PEČENJA: NAJBOLJA TORTA SA KEKSIMA I ČOKOLADNIM BANANICAMA

Sastojci

– 1 pakiranje pettit keksa
– mlijeko za namakanje keksa
– Nescaffe ili Nesquick za namakanje keksa
– Nutella (prema želji)
– čokoladne bananice
– naribana čokolada – za posip

Krema:

– 6 žumanjaka
– 10 dag šećera
– 2 pudinga od vanilije
– 2 žlice brašna
– 1 l mlijeka
– 1 vanilin šećer
– aroma vanilije
– 25 dag putra
– 10 dag štaub šećera

Priprema

Pettit bere kekse umačite u mlijeko s nescaffeom ili nesquickom te ih slažite u četvrtasti kalup. Na laganoj vatri kuhajte 8 decilitara mlijeka, a dokle u zdjeli pomiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte 2 pudinga od vanilije, 2 žlice brašna, aromu vanilije i dva decilitra mlijeka.

Kad mlijeko provrije, ukuhajte smjesu i miješajte par minuta. Ohladite kremu uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica. Stavite lonac u drugi lonac s vodom/ledom da se brže hladi i povremeno miješajte. U drugoj zdjeli izmiksajte omekšani putar sa štaub šećerom pa ih umješajte u skroz ohlađenu kremu.

Na pettit bere kekse u kalupu rasporedite 1/3 smjese kreme, ponovo poslažite namočene kekse, na kekse stavite malo otopljenu Nutellu pa rasporedite drugu trećinu kreme i prema želji komadiće čokoladnih bananica.

Rasporedite namočene kekse i sipajte treći dio kreme i po vrhu naribajte čokoladu. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se krema stisne. Ako želite na kekse i po vrhu možete posipati malo mljevenih oraha, lješnjaka ili badema.

Izvor: wall.hr