MILKA TORTA BEZ PECENJA GOTOVA ZA ČAS

Donosimo vam odličan recept za Milka tortu bez pečenja, a koju možete napraviti za svega pola sata.

Sastojci:

– 1 l mlijeka
– 10 kašika šećera
– 3 pudinga od vanile
– 300 grama mliječne milka čokolade
– 100 grama bijele milka čokolade
– 500 ml slatke pavlake
– plazma keks

Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.

Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade. Izmiksajte slatklu pavlaku, te po četvrtinu dobijene smjese dodajte u s,mjesu sa čokoladom.

U okrugli kalup stavite foliju na dno i sa strane te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. nSmjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-b ijele šare. Nakon toga nanesite ostatk slatke pavlake, pa ostatak tamne smjese i izravnajte. Radite sve polako, nemojte da žurite.

Plazma keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga prekrijte folijom prozirnom i stavite u frižider na par sati kako bi se dobro stegnuli filovi. Izvadite iz frižidera, skinite foliju, pa preko stavite tacnu koja je veća od klupa. OKRENITE. Odvojte tortu od kalupa, skinite kalup i torta j gotova.

Izvor: carolijeukuhinji.info