GOTOV ZA 15 MINUTA: MRAMORLINA KOLAČ BEZ PEČENJA

Sastojci

Podloga:

– keks-po vašem izboru

Za kremu:

– 700 ml slatkog vrhnja
– 700 ml mlijeka
– 12 žlica gustina (škrobnog brašna)
– 12 žlica šećera u prahu
– 2 vrećice vanilin šećera
– 125 g tamne čokolade
– 125 g bijele čokolade

Priprema:

Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte, oduzmite 250 ml od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.

Ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati (ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja).

Kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin, sklonite s vatre i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.

Kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.

U odgovarajući kalup-modlu, složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko. Da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.

Kreme stavljajte po želji možete “šarati”naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt. Dobro ohladite prije posluživanja. Dobro ohlađeni kolač drugi dan izrežite na kocke i ukrasite po želji.

Kekse koristite po vašem izboru, ja sam složila s petit-beurre keksima, nedavno sam radila s piškotama u obliku tortice i odlična je bila… gosti i njihova djeca su bila prezadovoljna.

Izvor: coolinarka.com