FANTASTIČNA NESKVIK TORTA

Kremasta, sočna i ukusna, ovo je torta koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Uopšte vam nije potrebno neko posebno kulinarsko umijeće da je napravite, a evo i kako da to uradite.

Sastojci:

– 2 jajeta
– 1 l mlijeka
– 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
– 400 gr Neskvika
– 200 gr šećera
– 50 gr šećera u prahu
– 375 gr putera
– jedna kesica šlaga + 100 ml mlijeka
– 250 ml slatke pavlake
– 100 ml čokoladnog mlijeka
– tamne kore za tortu

Priprema

Fil:

U sud sipajte 800 ml mlijeka i 200 g šećera. Stavite da se kuva. U drugi sud sipajte jaja i malo mikserom umutite. Dodajte puding i 100 ml hladnog mlijeka. Umutite mikserom da nema grudvica, a onda dodajte još 100 ml mlijeka.

Sipajte u provrelo mlijeko i skuvajte fil. Na kraju dodajte 200 grama Neskvika i promiješajte. Nakon toga preručite fil u drugi sud, mikserom umutite i na fil stavite rastegljivu foliju ili čistu kesu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Puter sipajte u sud, dodajte šećer u prahu i mikserom umutite. Dodajte postepeno ohlađen fil i sve zajedno umutite. Na kraju dodajte 200 grama Neskvika i mikeserom umutite. Fil podijelite na tri jednaka dijela.

Šlag:

U sud sipajte šlag iz kesice, 100 ml mlijeka i 250 ml slatke pavlake. Mikserom umutite. Na tacnu stavite obruč. Stavite prvi patišpanj.

Poprskajte čokoladnim mlijekom i ostavite da patišpanj upije. Premažite prvim dijelom fila. Preko premažite polovinom umućenog šlaga.

Stavite drugi patišpanj i poprskajte čokoladnim mlijekom. Premažite drugim dijelom fila i ostatkom šlaga.

Stavite i treći patišpanj pa i njega poprskajte čokoladnim mlijekom i premažite posljednjim dijelom fila, ali ovog puta sa svih strana.

Izvor: minimagazin.info