KOLAČ OD 3 SASTOJKA: Ne može biti jednostavniji, kažu da je fantastičan

Ta tri sastojka su – jaja, kremasti sir i bijela čokolada. Oni koji su ga probali kažu da je fantastičan. Posebno je ukusan ako se malo ohladi u frižideru – pravo osvježenje za nepce.

Sastojci:

– 3 jaja
– 120 g bijele čokolade
– 120 g krem sira

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i dok se ona grije, odvojite bjelanjke i ostavite ih u frizideru dok vam ne zatrebaju, snijeg će kasnije biti čvršći.

Čokolatu natrgajte, savite u veliku zdjelu i omekšajte u drugoj posudi s toplom vodom (temperatura vode neka bude oko 60 stupnjeva) pa dodajte sir i sve zajedno otopite da bude tekuće.

Izvadite posudu iz vode i dodajte žumanjke. Dobro izmiksajte. Sad je red na bjelanjke pa ih izmiksajte u čvrst snijeg (tako čvrst da se drže kad zdjelu okrenete naopako).

Potom umiješajte 1/3 snijega od bjelanjaka u prvu smjesu i dobro promiješajte lopaticom. Zatim dodajte ostatak. U okrugli kalup stavite masan papir premazan s malo ulja ili maslaca.

Polako stavljajte smjesu u kalup i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva, potom još 15 minuta na 160 stupnjeva, a potom ugasite pećnicu i ostavite kolač unitra još 15 minuta.

Izvadite ga i ostavite u kalupu dok se posve ne ohladi.

Detalje pripreme pogledajte u videu:

Izvor: 24sata.hr