BRZA ŽELATINASTA TORTA

IMG_6772
Sastojci:

– 1 puding od čokolade
– 1 l + 2 dcl mleka
– 7 kašika šećera
– 2 želatina (i desetak kašika hladne vode)
– 400 + 100 gr šlaga
– 250 gr žele bombona
– 250 gr napolitanki
– 12 bananica čokoladica

Priprema:

Od 1 l hladnog mleka odvojimo nekih 1 dcl i sa time promešamo puding. Ostatak mleka stavimo da vri i kada je provrlo, dodamo umešani puding.

Za to vreme, potopimo želatin u hladnu vodu po uputstvu sa kesice, da nabubri.

Kuvamo puding dok se ne zgusne. Kada se zgusnuo (a neće se zgusnuti kao pravi puding, pošto ima dva puta veća količina mleka), sklonimo sa vatre i dodamo nabubreli želatin. Umešamo u vreo puding i ostavimo da se potpuno ohladi.

Napolitanke sameljemo, čokoladice bananice i žele bombone iseckamo. To je meni u ovom slučaju odradio moj mladji sin 🙂 (seckanje, ne i mlevenje). Tom prilikom – treba paziti da pomoćni radnik u kuhinji ne pojede pola sastojaka za tortu 🙂

Kada se masa prohladila, dodamo šlag i dobro umutimo. Podelimo masu na tri dela i u jedan stavimo napolitanke, u drugi čokoladice, u treći žele bombone.

Pripremimo kalup, neku plastičnu posudu ili sl. i obložimo je alufolijom.

Slažemo na dno (a to će posle biti od gore) deo sa želeom, pa deo sa čokoladicama i na kraju, deo sa napolitankama. Prekrijemo folijom i utapkamo još malo.
Ostavimo da se ohladi.

Kada se ohladila torta (kod nas je prenoćila ali ne mora), otpakujemo foliju, stavimo tacnu i preokrenemo. Skinemo foliju pažljivo.

Umutimo 2 dcl mleka i 100 gr šlaga i time ukrasimo tortu (moje se baš ne može nazvati ukrašenim…ali premazanim – da)
Za kraj, seckamo parčad i uživamo u slastima ove kremasto – želatinaste torte. Prijatno!