BIJELA PRINCEZA: Kolač koji morate probati

Ovo je bijela verzija mađarice. Radila sam bijelu pitu, ali mi je uvijek nešto falilo. Okus je famozan, poseban, pošto smo svi ljubitelji bijele čokolade ovo je pun pogodak.

Sastojci

Tijesto

– 50 dag brašna
– 25 dag maslaca
– 5 žlica šećera
– 1 prašak za pecivo
– vrhnja po potrebi
– 2 jaja

Nadjev

– 7 dcl biljnog vrhnja za šlag
– 35 dag bijele ćokolade
– 1/2 želatine fix

Priprema

Prosijati brašno dodati mekano maslo i rukama pomješati sa brašnom. Dodati jaja, šećer, vrhnje po potrebi. Lipo izraditi tjesto, zamotati ga u prozirnu foliju i spremiti u hladnjak na 1h.

Podjeliti na 4 jednaka dijela (ja ih izmjerim) i tanko razvaljati (izmjeriti stijenke tepsije i toliko razvaljati našta više) nemojte da vam poda ispod stijenke tepsije jer se iskrivi cijela kora.

Svega par minuta peći naka ostane svijetla. Bolje je izvadite ranije nego kasnije, jer kora i kad se izvadi iz rerne ona se još peče 1-2min. od svoje topline koja je ostala u njoj. Stoga se ne bojte da je sirova.

Svaku pečenu koru pokriti krpom i poklopiti tepsijom da se izravna.

Slagati kora, krema, kora itd. Zadnju koru nemojte odmah mazati, stavite preko foliju i poklopite nečim da ne ostanu šupljine između kora, neka se malo stisnu.

Fil će biti ni rijedak ni gust taman da kore popiju dio i ostanu mekane.

Nadjev za gornju koru koji se već malo stegao, na pari otopite da bude rijedak polijete po kolaču. Nemojte odmah stavljati u hladnjak neka kore omekšaju prije nego se nadjev skroz stegne.

Nadjev:

Vrhnje zagrijati do vrenja ugasti vatru staviti čokoladu i miješati. Pustiti hladiti, ohlađeno staviti u frižider na par sati. Ja sam stavila malo u ledenicu, ne znam iz kojeg razloga bijela čokolada se sporije steže od tamne.

Kad se malo zgusnilo umiješala sam želatinu mikserom dobro izradila. Koristila sam čokoladu iz Lidla meni je odlična.

Izvor: coolinarka.com