BEZ PEČENJA: NUTELLA TORTA OD SAMO 3 SATOJKA

nutella-crunch-ice-cream-cake-by-pomoravka-bbe19a6274b0a53a4e7127bb1084fc1d_view_l

Sastojci:

– 600 g nutella
– 200 g ekspandirani pirinač
– 3 l sladoleda od vanile

Priprema:

Ako možete prvo napravite sladoled nekoliko dana ranije po ovom receptu a ako nećete da pravite sladoled, onda ga kupite. Ja sam prvo napravila sladoled.

Okrugli kalup sa pomerajućim stranicama, prečnika 25 cm ili sličnih veličina, a možete ako hoćete da koristite i četvrtasti kalup, izbor je vaš, staviti u zamrzivač zajedno sa velikom zdelom za mućenje.

U dublju šerpu staviti nutelu i ekspandirani pirinač i na tihoj temperaturi sve zajedno izmešati da se nutela sjedini sa pirinčem.

Uzeti veći plah,prekriti sa papirom za pečenje i sipati smesu od nutele. Poravnjati sa spatulom i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne, ali da se ne zamrzne.

Sladoled izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižider da omekne, da može da se meša, ali ne sme da se otopi.

Posle 35 do 40 minutaizvaditi smesu od nutele i nožem i viljuškom iseći na sitne zalogajčiće, ako je potrebno vratiti u zamrzivač dok sladoled ne omekša.

Kad je sladoled omekšao, izvaditi smesu od nutele, veliku zdelu i kalup iz zamrzivača.

Staviti omekšali sladoled u veliku zdelu, koju ste izvadili iz zamrzivača, dodati 3/4 smese od nutele, ostatak vratiti u zamrzivač dok ne napravite tortu, to vam je potrebno da stavite po vrhu torte, i sve dobro sjediniti sa omekšalim sladoledom.

Tako pripremljenu smesu sipati u ohlađeni kalup, sipati sa spatulom ili velikom kašikom i svaki put dobro izravnjati i pritisnuti malo više da izbegnete da imate “džepove” od vazduha.

Kad ste završili sa smesom od sladoleda, izvaditi komadiće nutele iz zamrzivača, posuti svuda po vrhu.

Zaviti celu tortu i kalup u providnu foliju i vratiti nazad u zamrzivač, najmanje 4 do 6 sati, ili najbolje, preko noći da se potpuno zamrzne.

Izvor: coolinarka.com