SATARAŠ: NAJBOLJI RECEPT ZA SAVRŠENI RUČAK – VIDEO RECEPT

Okusom bogati sataraš jedno je od onih jela koje najradije pripremam tijekom ljeta čim stigne sezona paprike i paradajza. Savršen je za lagani, a opet jako fini ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije. I što je najvažnije, svi će u njemu uživati.

Ono što posebno volim kod ovog jela su velike mogućnosti spajanja s raznim namirnicama. U mojoj obitelji oduvijek je najčešća kombinacija sataraša s nekim ispečenim mesom na naglo (može biti praktički bilo koje meso koje imate pri ruci) ili s faširancima uz koje se isto odlično uklapa.

No sataraš možete poslužiti i u jako finim bezmesnim varijantama, pa mu dodati rižu, pire krumpir ili tjesteninu kao prilog. Tako ćete dobiti i dalje iznimno hranjiv obrok, ali još lakši i pogodniji za ljetne vrućine kad želimo odmoriti od teže hrane. Uz to, lako ga možete napraviti i za dva dana, pa svaki put kombinirati s različitim namirnicama.

U klasični sataraš kakvog sam ga pripremila ovaj puta stavljam samo bazične namirnice kao što su paradajz, paprike i luk, no moguće su i druge varijante s ostalim ljetnim povrćem. Priprema je slična, a rezultati uvijek fini, no ovaj klasični recept ipak mi je najomiljeniji jer je upravo to onaj neponovljivi okus na koji sam navikla.

Sve detalje kako napraviti ovaj odličan domaći sataraš pogledajte u videu:

Izvor: recepttura.com