Pohovano bijelo pileće meso sa senfom! (SLIKE)

Senf za razliku od majoneza ima  znatno manje kalorija! Jedna kašičica senfa sadrži svega 3 kcal. Ako volite pikantni senf osjetit ćete bolje efekte nego kada koristite običan, jer na taj način ubrzavate svoj metabolizam, tako da tijelo sagorjeva više masti u kraćem periodu. 

DSC00928

Glavni sastojak senfa je slačica (crna i bijela), a one su nutritivno veoma vrijedne iako su male po veličini. Slačica sadrži selen, aminokiselinu – triptofan i omega tri masne kiseline, kao i mnoge minerale: fosfor, mangan, magnezijum, gvožđe, kalcijum i cink. Slačica  je sastojak koji pomaže u varenju povećavajući količinu pljuvačke koja se proizvodi prilikom jela. Sastojci ljutog senfa poput ljute paprike, takođe potpomažu sagorjevanju masti, ubrzavajući metabolizam.  Senf nije magično sredstvo za skidanje kilograma, ali vas može postaviti na pravi put!

Bijelo pileće meso težine oko 800 gr isjecite na tanke šnicle, najbolje se sijeku dok je meso polu-smznuto!

Ne lupajte ih kuhinjskim čekićem, jer bijelo meso nema žilica koje bi ga učinile tvrdim, samo ga blago nasolite i sa jedne strane bogato premažite senfom.

Zatim ga umotate u brašno, pa u umućena jaja (potrebna su 2 jaja) i na kraju u mješavinu prezli, vegete, paprike i malo kukuruznog griza.

Pržite na vrelom ulju dok korica ne porumeni, sa jedne, pa sa druge strane i obavezno ostavite da se nakon prženja malo ocjede od ulja na papirnom ubrusu.

Služe se sa kriškom limuna, koju iscjedite neposredno pred jelo po svakoj šnicli.

Prilog uvijek može biti pire krompir ili pirinač!DSC00908

DSC00910

DSC00911

DSC00912

DSC00913

DSC00915

Prijatno!!!

Izvor: bonappetitns.com