Pohovane palačinke sa mljevenim mesom, šunkom i sirom – VIDEO RECEPT

Pohane palačinke sa mljevenim mesom i šunkom sirom recept. Odlična ideja za ručak pogotovo kada ostane palačinki. Pohane i punjene palačinke sam pripremao na dva načina. Sa mljevenim mesom i sa šunkom, sirom i gljivama. Naravno, nadjev prilagodite vlastitom ukusu. Mogu biti i vege pohane palačike. Kao prilog sam pripremio pomfrit i umak.

Sastojci:

– palačinke
– mljeveno meso
– luk, češnjak
– sol, papar
– ulje za prženje

Umak:

– 100 g majoneze
– 180 g kiselog vrhnja
– češanj češnjaka
– kiseli krastavci
– prstohvat soli, papar
– pola male žličice senfa
– malo kopra

Priprema:

Prvo je potrebno pripremiti umak koji ćete poslužiti na kraju. Najbolji je kada odstoji u hladnjaku i kada se svi okusi sjedine. Upravo zato ga pripremam odmah prije nego krenem raditi sve ostalo.

Točne količine za umak su navedene osim u video receptu i gore u popisu sastojaka. Umak radim ga od majoneze, kiselog vrhnja, kiselih krastavaca, češnjaka, malo senfa, kopra, soli i papra.

Pirjati luk sa češnjakom oko 10 – 15 minuta kako bi se dobro upržilo jer će tada okus biti daleko bolji. Znači obavezno do kristalno zlatno žute boje.

Dodati mljeveno meso koje ste prethodno posolili i popaprili po ukusu. Na 500g faširnog mesa ide 7g soli i malo papra. Vrstu mesa sami odlučite, to može biti miješano, svinjetina, junetina, piletina i slično.

Nakon 15 minuta dodati malo mesa preko palačinke i rendani sir.

Palačinku zamotati i panirati samo u jajima i krušnim mrvicama. Panirati 2 puta kako bi zatvorili sve rupe i nadjev od palačinki nebi iscurio.

Umjesto mljevenog mesa palačinke mogu biti punjene šunkom i sirom. Možete dodati i gljive, šampinjone.

Pržiti deset minuta sa svih strana uz česta okretanja.

Panirane palačinke nakratko odložiti na papir za pečenje kako bi se ocijedio eventualni višak masnoće. Budite bez brige, punjene i ovako panirane palačinke uopće ne upiju masnoću.

Po želji uz umak i pohane palačinke, na istoj masnoći gdje su se pohale možete po želji ispržiti i pomfrit.

Za bolju i jasniju predodžbu recepta u brzom videu pogledajte kako sam ja pripremao punjene palačinke.

Pogledajte video:

Izvor: sasina-kuhinja.com