Pita ili pogača, nazovite je kako hoćete, za mene je ovo nešto posebno

Sastojci:

– Tikvica 400 g
– Mrkva 100 g
– Svježi posni sir 250 g
– Jaja 4 kom
– Gris 95 g
– Sol, papar

Priprema:

Ako imate mlade tikvice s mekanom kožom njih ne morate guliti. Ja ih takve nemam naviku guliti, a kasnije u jelu ti tamno zeleni tonovi bolje izgledaju. Samo se pobrinite da je dobro operete prije upotrebe.

Očišćenu mrkvu i tikvicu naribajte na ribež za sir. Ja sam nedavno malo obnovio aparate u kuhinji pa sam ribanje prepustio multipraktiku koji je pola kilograma povrća naribao za ravno 10 sekundi. Naribanu tikvicu i mrkvu prebacite u duboku posudu te dodajte 2-3 žličice soli i 1 žličicu papra.

Sve malo promiješajte, a zatim preko svega stavite 4 cijela jaja, 250 grama svježeg posnog sira i 95 grama grisa. Sjedinite sve sastojke u tekuću glatku smjesu. Protvan premažite uljem i malo pobrašnite (ne koristite papir za pečenje jer isprobano se bude zalijepio, a zatim istresite smjesu za pogaču u njega.

Ravnomjerno je rasporedite i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta. Pogaču s tikvicama i sirom možete poslužiti toplu ili hladnu, zasebno ili uz neko drugo jelo ili umak.

Izvor: mala-kuhinja-veliki-uzitak.blogspot.ba