PILETINA SA MEDOM I NARANČOM IZ PEĆNICE – VIDEO RECEPT

Piletina sa medom i narančom iz pećnice recept. Prefino i jednostavno, pečena piletina se doslovce lijepi za prste. Koristio sam pileći batak i zabatak ali to mogu biti i pečena pileća krilca.

U sokove pečenja sam umiješao i žličnjake, ali to može biti i riža ili skuhano tijesto. Ipak, prednost dajem domaćim žličnjacima jer baš fino upiju sve okuse.

Sastojci

– 1.3 kg piletine (batak, zabatak ili krilca)
– 20 g soli
– malo bijelog papra
– malo češnjaka u prahu
– sok pola naranče
– 20 g meda
– 10 g senfa
– 50 ml ulja

Domaći žličnjaci:

– 160 g glatkog brašna
– prstohvat soli
– samo 50 ml vode
– 2 jaja

Dodatno:

– kupus salata ili slično po želji

Priprema:

Piletinu posoliti sa obje strane, dodati bijeli papar, češnjak u prahu i sve dobro utrljati. Točne količine, osim u video receptu, su navedene i gore u popisu sastojaka. U sok pola ocijeđene naranče dodati med i senf, dobro promiješati pa marinirati piletinu.

Spremiti u hladnjak barem sat vremena uz povremeno miješanje. Nakon proteka vremena rasporediti tijesti na lim a preko piletine izliti višak marinade koju meso nije upilo. Nema veze što će malo iscuriti sa strane. Pouljiti i staviti u pećnicu da se piletina peče 45 minuta na 200 C.

Sada meso okrenuti na drugu stranu i nataviti peći još 15 minuta na istoj temperaturi. Za to vrijeme pripremiti žličnjake od brašna, jaja i malo vode. Kuhati samo dvije minute u kipućoj vodi.

Procijediti i istresti u sokove pečenje a preko vratiti natrag meso. Sada ga opet okrenite na suprotnu stranu od one na kojoj se peklo posljednji put u pećnici. Zapeći još deset minuta.

Poslužiti uz zelenu ili kupus salatu. Za jasniju sliku predlažem da u brzom video receptu pogledate kako je meni ispala marinada, marinirana piletina sa medom i narančom iz pećnice:

Izvor: sasina-kuhinja.com