PILEĆI PAPRIKAŠ SA POVRĆEM

Nije nauka napraviti ga, ali eto, ja pokušah na malo drugačiji način, u loncu, a iz lerne. Sve sam pobacala u keramički lonac, zatvorila ga, uključila lernu na 200°C, ubacila lonac u lernu, pa otišla gledati seriju bez straha da će mu se išta desiti. Malo se duže kuva na taj način…ali je rezultat odličan.

8-img_0226

Sastojci:

– pileće meso (4 batka i 4 karabatka)
– pakovanje smrznutog povrća od ½ kg (mešavina šargarepe, graška i kukuruza)
– 1 manji celer sa listovima
– 2 crna luka
– 1 kg očišćenog krompira
– par komada lovorovih listova (ja sam zaboravila i nedostajalo mi je)
– 3 – 4 kašikice vegete (ili po ukusu)
– ½ kašikice bibera (ili po ukusu)
– 1 kašikica soli (ili po ukusu)
– 2 kašike brašna
– 2 kašike crvene paprike
– malo ulja

Priprema:

Naseckajte luk i stavite ga na dno lonca. Operite meso i poslažite na luk. Preko mesa stavite povrće. Očistite i naseckajte celer na sitne komade, dodajte ga. Krompir isecite na uzdužne komade, pa stavite na sve prethodno. Negde usput, uključite lernu na 200°C (a i ne morate, možete je grejati i sa loncem, kako volite)

Na malo ulja propržite brašno (ko ne voli tako, i ne mora), sklonite sa vatre, dodajte crvenu papriku. Razmutite sa malo hladne vode, nalijte u lonac.

Nalijte vode da prekrije sve, pa još malo više. Dodajte vegetu, so, biber, lovorov list i listove celera. Poklopite lonac.
Stavite lonac u lernu (ugrejanu ili je tek stavite da se ugreje) i zaboravite na njega nekih 2 sata. Nakon tog vremena, pažljivo izvadite lonac i vaš ručak je spreman.

Uživajte!