MLIJEČNI KROASANI – VIDEO RECEPT

Mliječni kroasani recept – Milk Croissant Recipe – definitivno jedan od najboljih recepata za peciva ili neke kiflice koje sam pripremao. Izuzetnog okusa i svakako morate probati pripremiti po ovom receptu. Oduševiti će vas jednostavnost ali okus najviše. Ovi mlečni kroasani se mogu pripremiti i na jedan drugačiji način, kao recimo hrenovke u tijestu. Mliječni kroasani su odlični i drugi dan, pokazao sam u videu kako izgledaju drugi dan. Ma kažem, oduševiti ćete se okusom i defintivno stojim iza napisanih riječi.

Sastojci

– 700 g glatkog brašna
– 200 g maslaca
– 4 dl mlijeka (mlako)
– 10 g šećera
– 7 g soli
– 7 g suhog kvasca
– 50 ml ulja
– 1 velika žlica jabučnog octa / sirćeta (ili bilo koji drugi)
– dodatno potrebno za boju kroasana:
– 3 litre vode
– 70 g soda bikarbone

Priprema

Upaliti pećnicu da se grije na 50 C.

Maslac zamotati i spremiti u duboko zamrzavanje do upotrebe. Točne količine su, osim u video receptu, navedene gore u popisu sastojaka.

U posudi pomiješati brašno, sol, šećer i suhi kvasac.

U drugoj posudi pomiješati mlako mlijeko, ulje i jabučni ocat. Ocat ili sirćet u tijestu daju posebnu rahlost i ne utiču na okus. Možete koristiti koji god imate kod kuće, nije nužno da bude jabučni.

Umijesiti tijesto kao što je prikazano gore na vrhu stranice u video receptu. Postepeno dodavati brašno (suhe sastojke) u mješavinu sa mlijekom (mokre sastojke).

SAVJET:

Dobro mijesite. Kako su nekada stariji ljudi znali reći: “za tijesto treba imati ruku”. Upravo se zbog toga pridržavajte uputa u videu i rezultat neće izostati.

Loptu tijesta blago pobrašnite i spremite poklopljeno ili barem pokriveno u toplu pećnicu na st vremena. Obavezno je sad ugasite, odnosno smanjite temperaturu pećnice sa 50 C na 0 C.

Nakon proteka vremena, tijesto za kroasane promijesiti pa podijeliti na 6 jednakih loptica. Ukupna težina je 1.2 kg a to znači da svaka loptica ima 200 G.

Svaku razvaljati tanko, na nekoliko milimetara debljine.

Sada izvaditi maslac iz dubokog zamrzavanja i preko svakog stanjenog tijesta u krug, naribati malo maslaca, slažući tijesto jedno na drugo.

SAVJET:

Obavezno raspodijelite kako bi imali za 5 put ribati maslac, obzirom da na zadnju koru tj. razvaljanu lopticu ne ide ribani maslac.

Poklopiti sa posljednjom razvljanom lopticom i razviti u jedan veeeliki krug debljine nekoliko milimetara.

Narezati na velike trokute i oblikovati kroasane kao što bi pravili kiflice.

Sada zakuhati 3 litre vode i postepeno dodavati soda bikarbonu, jer bi se dogodila burna reakcija da sve odjednom istresete u kipuću vodu.

Uroniti svaki mliječni kroasan / milk croissant na samo nekoliko sekundi – NE DULJE pa poslagati na lim prethodno obložen papirom za pečenje. Ne brinite ako malo maslaca iscuri koji se otopi. Možete promjeniti papir za pečenje ako vam baš smeta vizualno. Maslac će se baš dobro rasporediti da ga ima posvuda jednako, baš zato što se nakratko otopio.

Spremiti u hladnjak ili na neko malo hladnije mjesto od sobne temprature na pola sata prije pečenja.

Mliječni kroasani se peku 25 minuta na 200 C.

Kratko ohladiti i poslužiti. Odličnog su okusa sami bez nadjeva, međutim sendvic (sandwich) u mliječnim kroasanima je vrh vrhova, pa je upravo zbog toga super ideja kada je neki party ili druženje, pripremiti upravo ove mliječne kroasane.

SAVJET:

Ako ih pripremate za više ljudi, u tom slučaju režite manje trokute u datom trenutku pripreme.

Za bolju i jasniju viziju te predodžbu recepta, predlažem da u brzom video receptu, koji se nalazi odmah gore ispod popisa sastojaka, pogledate kako su meni ispali ovi odlični mliječni kroasani odnosno mlečni kroasani ili milk croissant.

Pogledajte video:

Izvor: sasina-kuhinja.com