MEKSIČKE PALAČINKE: Ukusni mix domaće i inozemne hrane

Sastojci:

– 500 g mljevenog miješanog mesa
– 1 konzerva crvenog graha
– 1 konzerva kukuruza
– 1 srednji luk
– 1 veća crvena paprika
– 1 veća zelena paprika
– 40 dkg goude
– palačinke
– 1 malo vrhnje za kuhanje
– sok od rajčice

Priprema:

Ispecite palačinke kako to uobičajeno radite. Za ovu smjesu vam treba oko 12 palačinki. Moj savjet da kombinirate oštro i glatko brašno-pola pola, kao i pola voda pola mlijeko.

U dubljoj tavi (ja koristim wok) izdinstaje luk sa mesom, posolite i ostavite da voda ispari. Dodajte zelenu i crvenu papriku izrezane na kockice. U smjesu dodajte ili jednu vrećicu mješavine začina za tacose ili dvije-tri žličice kotanji grill začina-mexico..

Ako ne volite ljutkasto ili možda kajenski papar začinite kako inače radite (papar, mljevena paprika, vegeta). Dodajte malo pirea od rajčice ili domaćeg soka od rajčice. Dinstate dok paprika ne omekani i dok ne ispari voda.

Dodate konzervu crvenog graha (koji ste predhodno dobro isprali) i konzervu kukuruza. Ovom smjesom punite palačinke, posipajte sirom i motajte kao sarmice. Slažite u dublju tepsiju jednu do druge.

Vrhnje za kuhanje pomješajte s sokom od rajčice (stavite koliko želite, ja stavljam oko 2 dcl), malo posolite i prelijte po palačinkama. Gore posipajte ribanim sirom i pecite na 200 C oko pola sata dok sir ne postane zlatne boje.

Izvor: coolinarika.com