BAGUETTE: FRANCUSKI KRUH BAGET – VIDEO RECEPT

Baguette Francuski kruh Baget recept recipe – izuzetno ukusan od samo 5 sastojaka koje baš uvijek imate kod kuće. Po ovom receptu mogu, bez lažne skromnosti reći da su ovi bageti francuski kruh bolji nego kupovni, u što ćete se uvjeriti i sami. Poslije od njega možete napraviti baget sendvič ali i baquette sa češnjakom, baget pizza i slično. Uz detaljni video recept koji ćete pogledati evo i pisani recept.

Sastojci

– 650 g glatkog brašna
– 4 dcl mlake vode
– 1 mala žl. šećera
– 7 g suhog kvasca (1 standardni paketić)
– 1 mala žl. soli

Priprema:

U 1 dcl mlake vode dodati 50g brašna, šećer i suhi kvasac. Promiješati pa ostaviti da stoji 10 minuta. Nakon proteka vremena dodati 3 dcl mlake vode i promiješati. Sada dodati 600 g brašna i umijesiti loptu tijesta kako je prikazano u video receptu.

Tijesto premazati sa 1 vel. žl. mlake vode i ostaviti poklopljeno da se udvostruči 45 minuta. Nakon proteka vremena, tijesto promijesiti i ostaviti narednih 45 minuta da se diže. Opet promijesiti tijesto i podijeliti ga na 3 jednaka dijela.

Oblikovati bagete prema detaljnom prikazu u video receptu, posipati sa malo brašna pa ih ostaviti da stoje pola sata. Zarezati nožem na 4 mjesta ukoso ili koristite škare, kako vam je lakše. Mislim, bageti će na kraju biti isti ali možda je ipak za nijansu vizualno efektnije sa ako koristite nož. Pošpricati ih sa vodom iz prskaljke, oko 7-8 potisaka.

Baguette se peku 40 minuta na 200 C. Imajte na umu da ih nakon 10. i 20. minute prskate sa vodom. Zadnjih 20 minuta ne treba prskati. Također, na najdonju rešetku potrebno je prije pečenja staviti kipuću vodu u manji kalup za pečenje kako bi tijesto dobilo potrebnu vlagu. A upravo će zbog toga korica ali i kompletni kruh biti savršenog okusa.

Okus je savršen i jednog ćete “smazati” odmah, u to sam gotovo 100% siguran, a ostala dva možete kombinirati za sendvice, pizzu, opciju sa češnjakom ili slično. Zaista ovaj francuski baget vrijedi svake sekunde uloženog vremena.

Za bolju i jasniju sliku u dinamičnom video receptu pogledajte kako napraviti kod kuće Baguettes Baguette Francuski kruh Baget recept recipe:

Izvor: sasina-kuhinja.com