BINGO TORTA: Bez pečenja, brza i savršeno kremasta

S punim pravom možemo reći kako je ova torta pun pogodak – veoma brzo i lako se pravi, neodoljivo je kremasta, a krajnji rezultat je fantastičan.

Sastojci:

– jedan red petit keksa (15 komada, slažu se 5×3 ili neka vaša mjera, zavisno od tacne koju imate)
– 1 l mlijeka (odvojiti 150 ml za umakanje keksa)
– dva pudinga od vanile
– 3 kašike kristal šećera
– 200 grama putera
– 200 grama šećera u prahu
– 100 grama čokolade
– 100 grama mljevenog keksa
– 150 grama jafa keksa
– 200 grama piškota (dva pakovanja, preostaće vam malo)

Priprema:

Odvojiti 150 ml mlijeka za umakanje keksa i piškota. Oko 700 ml mlijeka staviti da prokuva, a u preostalih 150 ml staviti puding i kristal šećer pa umutiti da nema grudvica.

Zakuvati puding u kipuće mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Skloniti s vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.

Ulupati pjenasto puter sa šećerom u prahu pa ga dodati u ohlađen puding i zajedno umutiti mikserom. Podijeliti smjesu na 3 dijela pa u jedan dodati keks, u drugi otopljenu čokoladu, a u treći ne dodavati ništa.

Na tacnu poslagati red petit keksa umočenog u mlijeko (može to da bude i drugi promjer keksa, možete na osnovu fila da procijenite).

Preko namazati fil sa keksom pa naopačke poslagati jafa keks. Preko njega premazati fil sa čokoladom, red piškota umočenih u mlijeko (samo jedna strana) pa preko njih žuti vanila fil. Dekorisati po želji i ostaviti da torta odstoji dok keks omekša.

Izvor: minimagazin.info